^ Vissza

ESCUALO QUARTETT

A zenekart 2002-ben négy fiatal művész alapította, Quartett Escualo néven. Tagjai a budapesti színházi és komolyzenei élet kiemelkedő muzsikusai. A klasszikus zenén nevelkedett előadók e műfaj mellett otthonosan mozognak a jazz, a klezmer, és a latin zenei stílusok világában is.
Az együttes műsorán elsősorban Astor Piazzolla művei szerepelnek, saját hangszerelésben. A quartett célja, hogy a világhírű argentín zeneszerző műveit a hazai közönség számára mind szélesebb körben ismertté tegye. Az együttes hangzásának különlegességét a szokatlan hangszer-összeállítás adja, amely rendkívül szuggesztív és dinamikus kifejezőerőt tesz lehetővé.


A koncerteken ugyanakkor kortárs zeneszerzők a quartett számára írt művei is rendszeresen szerepelnek, közülük Kerek Gábor "A la barokk" című művét a Magyar Rádió felvételen is rögzítette. A közeljövőben Melis László és Németh Gábor műveivel is bővül a repertoár. A négy művész elsősorban a természetes hangzást kedveli, ezért fellépéseiken kizárólag akusztikus hangszereken játszanak. Előadásmódjukra jellemező a virtuóz hangszeres játék és a magas fokú muzikalitás.


A Quartett Escualo több fesztivál fellépője volt, többek között sikeres koncertet adott: Művészetek Völgye 2003, STIGMA Nemzetközi Fesztivál, Merlin Színház 2003, IBS, Francia Intézet, Nyitott Műhely Művészeti Központ, Fonó Budai Zeneház, Országos Harmonika Találkozó - gála hangverseny, Fészek Művészklub, Soroksári Galéria. Fellépéseik a Magyarországi Argentín Követség érdeklődését is felkeltették.


Díjak: Az együttes a nemzetközi harmonika szövetség 2003-ban rendezett világversenyén, kategórián kívüli díjazásban részesült.

Ács Péter -- nagybőgő

Deli Zsolt -- harmonika

Kerek István -- hegedű, brácsa

Mayer Albert -- gitár

Név: Escualo Quartett
Alakult: Budapest, 2002
Levélcím:
E-mail: dzsolt @ escualo.hu
Tel. (mobil): +36 20 9648266
Fax:
Honlap: http://www.escualo.hu/
Egyéb linkek: