^ Vissza

BUDAI LÁSZLÓ

Modern-táncpedagógus képzőt végeztem 25 évesen, majd később egy koreográfusképző iskolát is. A ma főként tangóoktatással foglalkozom.

A Nemzetközi Divattánc Szövetség (IDO - illetve annak magyar tagszervezete) tagja, versenyzője vagyok; a szövetség által szervezett mambó, argentin tangó, hot-blues és show-tánc kategóriákban versenyeken többek között európa-bajnoki, világbajnoki és világkupa-győztes címeket is szereztem partnereimmel.

Vezető koreográfusa és elnöke vagyok az egyesületi formában működő Argentin Tangó Táncszínháznak. A legutóbbi önálló koreográfiámat - "Évszakok Buenos Airesben" címmel - a 2002-es évadban folyamatosan nagy sikerrel játszotta a Nemzeti Táncszínház A darabot 2004-ben felújítottuk, és országszerte játsszottuk.
Koreográfusi munkáim között található Eszenyi Enikő "Combok Csókja" és "Ping-szving" című előadásai, illetve a Radnóti Színházban játszott "Störr kapitány" című darab táncos betéteinek elkészítése, valamint a BM Duna Művészegyüttes "Amazonok és madonnák" című produkciójában az egyik szín megkoreografálása. Idei koreográfusi munkáim között jegyezhető a Pesti Színházban bemutatott "Mosónők" című darab, aminek létrehozásában közreműködtem, illetve az Operett Színházban koreografáltam a "Bál a Savoyban" című darab egyes részleteit; a darab a Budapesti Tavaszi Fesztiválon került először bemutatásra.

2005-ben bemutatták a jórészt általam koreografált "Tangó Expressz", majd a "Lélekhúrok" című darabot, amelyhez a Nemzeti Kulturális Alaptól és a Nemzeti Táncszínháztól adott anyagi segítséget.

A Nemzeti Táncszínházban az elmúlt években olykor havi rendszerességgel show-műsort szerveztünk "Latin Táncvarázs" címmel, oktatással egybekötve.

Argentin tangót oktatok hétfőtől péntekig minden nap saját szervezésű tanfolyamaimon, illetve más tánciskolákban.
A Magyar Táncművészeti Főiskolán elsőéves Társasastánc-pedagógus szakos hallgatók részére tartok gyakorlati szemináriumokat tangóból.

Külföldi táncklubok meghívására járok tanítani Szentpétervárra, Moszkvába, Ljubljanába, Belgrádba, Padovába és Guamban(USA); több pár keres fel Európa számos országából Budapesten is, hogy magánórákat vegyenek.

2004 szeptemberében meghívtak engem és partnerem a Guam-szigetekre (USA) egy jótékonysági est keretében szervezett fellépésre és az ezzel összekötött workshopra. Sikeresen közreműködtünk a helyi tangó-élet beindításában, ezt a munkát várhatóan folytatni is fogjuk. A 2008-as Olimpia alkalmával egy nagyszabású fesztivált és versenyt szervezünk a helyi közösséggel együtt.

Bánhidi Petrával közösen elért eredményeim:

. 2000. szeptember: Miami, IDO Mambó VB - 10. helyezés
. 2000. december: Dunaújváros, IDO Divattánc VK - 3. helyezés Mambó kategóriában
. 2001. március: Hong-Kong, IDO Divattánc VK - Mambó és AT kategóriában 2. helyezés, Salsa kategóriában 3. helyezés
. 2001. május: IDO Divattánc Országos verseny - AT Magyar Bajnok, Mambóban 2. helyezés
. 2001. május: Olten, Salsa VK - 8. helyezés
. 2001. szeptember: Miami, IDO Divattánc VB - AT 3. helyezés
. 2002. május: Jugoszlávia, IDO EB - AT 1. helyezés
. 2002. október: Dunaújváros, IDO Divattánc VK - AT 1. helyezés
. 2002. december: Velbert, IDO Tango VK - 1. helyezés
. 2003. május: IDO Divattánc Országos verseny - AT Magyar Bajnoki cím
. 2003. június: Rimini, IDO Divattánc VB - AT 1. helyezés
. 2004. május: a Táncművészet folyóirat EuroPass díja párostáncok kategóriájában, "Az év sporttáncosa" díj és Sporttáncosi Nívódíj
. 2004. október: Dunaújváros, IDO Divattánc VB - AT 1. helyezés

Név: Budai László
Született: Budapest, 1966.
E-mail: laszlo.budai @ freestart.hu
Tel. (mobil): +36 20 9754978
Honlap: http:/www.budaitango.hu/
Egyéb linkek:

Tangó tanfolyamok (különóra és kiscsoportos
foglalkozás
a fenti telefonszámon egyezethető)