^ Vissza

ARGENTIN TANGÓ TÁNCSZÍNHÁZ

A társulat 2004 nyarán alakult lelkes tangósok részvételével, hivatalos keretet adva a korábban többé-kevésbé ad hoc módon szerveződő előadásokhoz. A Budai László koreográfus vezetésével működő csapat - korábbi munkáival együtt - három egész estés előadást állított eddig színpadra:

A "Dona Lucrezia háza" c. mozgásszínházi mű egy határozatlan időben a századelőn játszódó kosztümös darab, amely egy bordély életének egy részét dolgozza fel. A történetet a "La casa del amor" c. film inspirálta. A tangós betéteket szöveg nélküli mozgásjáték köti össze. Eredetileg a darab élő zenével és narrációval került bemutatásra Fonó Budai Zeneházban, majd később gépzenére a Nemzeti Táncszínházban is.

Az "Évszakok Buenos Airesben" c. darab tiszta táncmű, keveri a színpadi tangót, színpadi táncot, a modern táncot és más stílusokat is. Az Astor Piazzolla zenéjének ihletésére készült egész estés , élő zenés darab 2002-ben került először bemutatásra a Nemzeti Táncszínházban, majd fél évig teltházzal ment. A következő évadban a darabot menedzselő produkciós céggel nem sikerült megegyeznie a színháznak, ezért lekerült a műsorról. 2004-ben azonban újra műsorra került a Nemzeti Táncszínházban és vidéki helyszíneken is.

2005 januárjától a Nemzeti Táncszínház, a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatásával, valamint olyan neves vendégkoreográfusok, mint Földi Béla, Miriam Friedrich és olyan vendégművészek, mint Vámos Veronika, vagy a Németh Péter-Lajtai Beatrix kettős, közreműködésével új darabot készített "Tangó Expressz" címmel. A darabot folyamatosan teltház előtt játszották a Nemzeti Táncszínházban.

A táncszínház legújabb darabja a "Lélekhúrok", amely a flamenco és a tangó keverékéből áll, élő zenére, verses-prózás narrációval. A darab a Nemzeti Táncszínházban került bemutatásra 2005. novemberében.

Az ATTSZ tagjai ezen felül egyedi fellépéseket is vállalnak országszerte különböző fesztiválokon, illetve más megrendelésre is.

Név: Argentin Tangó Táncszínház Egyesület
Alakult: Budapest, 2004.
Levélcím:
E-mail: laszlo.budai @ freestart.hu
Tel. (mobil): +36 20 9754978
Egyéb linkek:

A Nemzeti Táncszínház honlapja

Az Argentin Tangó Táncszínház képekben

Évszakok Buenos Airesben

Évszakok Buenos Airesben

Évszakok Buenos Airesben