^ Vissza

ECSEDY ÁRON

1993-ban kezdett el latin-amerikai és standard társastáncokat tanulni, majd versenyezni. Eredményei között van országos és regionális bajnoki cím és egy sor dobogós helyezés különböző országos versenyeken. Ebben a műfajban a versenyzést 2001-ben hagyta abba.

1995-től a versenytánc kiegészítése képpen jazzbalettet, jazztáncot, klasszikus balettet és modern technikákat (Graham, Limón technika valamint kontakttánc) tanult.

1999-től foglalkozik (autentikus) argentin tangóval.

2000-ben táncolt a "La casa del amor" c. film nyomán készült 90 perces "Dona Lucrezia háza" c. táncszínházi darabban, amely a Fonó Kultúrházban került bemutatásra az Argentin Tangó Táncszínházzal.

Táncolt a Földi Béla vezette Budapest Táncszínházzal közösen készített előadásban, amely Horvátországban került bemutatásra.

2002-ben részt vett "Az Évszakok Buenos Airesben" c. táncdarab (az Argentin Tangó Táncszínház tagjaként) elkészítésében - az elő zenés előadás argentin tangó és kortárs tánc elemeket ötvöz. A darab fél évig volt a Magyar Nemzeti Táncszínház műsorán, majd 2004-ben újra műsorra került.

2002-ben döntős helyezést ért el a Dunaújvárosban rendezett Argentin Tangó Világkupán. (IDO - MDSSZ)

2004/5-ben részt vett a Tangó Expressz című új Argentin Tangó Táncszínház produkció elkészítésében, amely az argentin tangó, a kortárs tánc és más színpadi műfajok még nagyobb mértékű integrációjával kísérletezik és a Magyar Nemzeti Táncszínházban került bemutatásra - teltház előtt - 2005 januárjában.

Az említett darabokban együtt dolgozott Budai László táncos/koreográfussal, valamint olyan művészekkel, mint Bánhidi Petra, Kulik Johanna, Joszip Bartulovics, Vámos Veronika és Dudás Tibor.

Alapítója és fenntartója a hazai argentin tangó életet összefogó Milonga.hu weboldalnak, illetve a magyar argentin tangó levelezőlistának, amelynek mintegy 200 regisztrált tagja van.

Hobbiból az argentin tangó és más társastáncok történelmével is foglalkozik.

Jelenleg modern társastánc-pedagógus szakon tanul a Magyar Táncművészeti Főiskolán.

1996 óta az Oktatási Minisztérium koordinátora és szaktanácsadója az Európai Unió országainak oktatáspolitikája és oktatásigazgatása témakörében.

2001 óta oktat argentin tangót és más társastáncokat.

Fotó: Nagy Norbert

Név: Ecsedy Áron
Született: Budapest, 1976. június 21.
Levélcím: 1161 Budapest Mária u. 78.
E-mail: aron @ milonga.hu
Skype: ecsedyaron Call me!
Egyéb linkek:

Hölgyválasz!

Fotó: Nagy Norbert

Fotó: Nagy Norbert